Enstitümüz akademisyen kadrosunda bulunan Doç. Dr. Tolda Görüm, Çin'den önemli bir ödül ve proje desteği aldı. Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü bu şekilde bir kez daha kendini göstermiş ol du. Katı Yer Programı'nda yer alan üyelerimiz, bu sayede Çin ile bilimsel ilişkilerini daha da geliştirebilecekler. Metnin kapsamı şu şekilde:

Tolga Görüm, otuz beş öncelikli alanda üst düzey araştırma ekipleri oluşturmak içintolga_gorum_photo dünyanın eniyi100üniversitesinden ve alanında öncü araştırma enstitülerinden 1.000 mükemmel yeteneği Çin Üniversiteleri ile tanıştırarak ortak bilimsel çalışmalara teşvik amacıyla Çin Halk Cumhuriyeti, Bilim ve Teknoloji Bakanlığı tarafından başlatılan “Introducing Talents of Discipline to Universities (ITDU – 111)” programı çerçevesinde ödüllendirilmiştir. 2020 yılı itibariyle verilen bu ödül Tolga Görüm’ün Tibet Platosu’nun doğu kesiminde büyük anakaya heyelanlarının tektonik ve iklimle olan etkileşimleri konusunda Chengdu University of Technology ile yürüteceği çalışmaları beş yıl süreyle destekleyecektir.

ITDU – 111 kapsamında merkezi Chengdu Teknoloji Üniversitesi olması planlanan Geohazard Research Center of Tibetan Plateau isimli çok disiplinli bir araştırma merkezinin 2025 yılına kadar kurulması planlanmaktadır. Uluslarası on beş üniversitenin kurucusu olacağı bu uluslarası merkezin kurucu üyelerinden birisi de İstanbul Teknik Üniversitesi olacaktır.