Dr. Emrah Çoraman 'Leibniz Collaborative Excellence' projesinde uluslararası partner oldu

by Irmak Akkaya | Ara 05, 2020
İTÜ, AYBE Ekoloji ve Evrim ABD öğretim üyelerimizden Emrah Çoraman hocamızın enstitümüze katılmadan önce üç yıl süreyle araştırmacı olarak bulunduğu Berlin Doğa Tarihi Müzesi ile hazırladığı proje önerisi, Leibniz Enstitüleri Birliği'nin 2021 yılı "Leibniz Competition" çağrısında "BeyondSpecies - Türler Ötesi" projesi "Leibniz Collaborative Excellence" dalında € 500,000 tutarında destek almaya hak kazandı.

İklim değişikliğinin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçlayan bu proje, genetik/genomik yöntemleri ekolojik niş modelleriyle bir araya getirmeyi hedefliyor. Çalışma, bu yeni yaklaşımı Anadolu ve Kafkaslar'daki yarasa türlerini inceleyerek geliştirmeyi planlıyor.

Projenin yürütücülüğünü "Berlin Doğa Tarihi Müzesi - Leibniz İnstitute for Evolution and Biodiversity Research" yürütecek. İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü de uluslararası partner olarak projede yer alacak. Bunun yanı sıra, Almanya'dan Humboldt Üniversitesi ve Potsdam Üniversiteleri de partnerler arasında olacak.

1 comment

1. sadsad | Haz 06, 2021

Piyasada birden çok açık parfüm firması bulunmaktadır.

Tabi markaların muadillerini birebir çıkarmak zor iş.

Parfüm denilince günümüzde yüksek fiyatlarda akla geldiğinden dolayı insanlar alternatifler peşinde

tabiki bu konuda en iyi parfümleri kimin yaptığı da önemli.

Alberto Sego parfüm yüksek kaliteli açık parfümler üretiyor

Yüksek kaliteli parfümler için tıklayabilirsiniz PARFÜM

Bu  markayı mantıklı makale olan bu sayfadan yazıyı okuyarak deneyimledim ve sonuç mükemmel. Gerçekten kaliteli ürünleri var

Yazıyı merak ettiyseniz buraya tıklayabilirsiniz Açık Parfüm

Ayrıca parfümler ile ilgili olarak açıklayıcı bilgileri bulabileceğiniz linkleri de size aşağıda sunacağım.

evet yukuarıda en bilindik marka parfümlerin içeriklerine bakabilir onlar hakkında yorum yazabilirsiniz. Bu harika sitede parfümler hakkında bilgilenebilirsiniz.

Parfüm alınca sprey başlığına dikkat edin.

Firmalar çok püskürten başlıkları ile sizi kandırabilir.

Parfüm hemen bitiyor hemde çok sıkınca çok kalıyor.

Alberto sego parfümü bu yüzden tercih ettim.

İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü

avrasya-hakkimizda

Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü (AYBE) 1997 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) bünyesinde doğrudan rektörlüğe bağlı bir araştırma ve lisansüstü öğretim enstitüsü olarak kurulmuştur. Türkiye jeolojisinin en önemli kilometre taşlarından biri olan rahmetli Prof. Dr. İhsan Ketin başkanlığında İTÜ Maden Fakültesi Genel Jeoloji Anabilim Dalında araştırmalarını sürdüren ulusal ve uluslararası üne sahip bir grup bilim adamı tarafından yer ile ilgili çok disiplinli araştırmaları tek bir çatı altında yürütmek amacı ile kurulmuş olan enstitümüz, 1998 yılında ilk öğrencilerini alarak eğitim/öğretim çalışmalarına başlamıştır.

Enstitümüz kurulduğu günden bu yana temel amacı olan, ulusal ve uluslararası bilime katkıda bulunma yolunda önemli adımlar atmıştır ve bundan sonra da atmaya devam edecektir. Ülkemizde yerbilimleri konusunda çalışan üniversitelerin üretimlerinin çok üzerindeki bilimsel faaliyetleri ile enstitümüz, konusunda dünyada en önde gelen kurumlardan biri olma yolunda ilerlemektedir. Enstitüde her yıl TÜBİTAK başta olmak üzere çok sayıda ulusal ve uluslararası kuruluş desteği ile farklı konularda araştırmalarda bulunulmaktadır. Aktif tektonik, bölgesel jeoloji, morfotektonik, deniz Jeolojisi, jeodinamik, iklim değişimleri, iklim modelleri v.b. konularda çok sayıda proje yürütülmekte, bu projelerde yüksek lisans, doktora ve doktora sonrası araştırmacı çalışmaktadır.

Avrasya Yerbilimleri Enstitüsü Müdürlüğü