İTÜ, AYBE Ekoloji ve Evrim ABD öğretim üyelerimizden Emrah Çoraman hocamızın enstitümüze katılmadan önce üç yıl süreyle araştırmacı olarak bulunduğu Berlin Doğa Tarihi Müzesi ile hazırladığı proje önerisi, Leibniz Enstitüleri Birliği'nin 2021 yılı "Leibniz Competition" çağrısında "BeyondSpecies - Türler Ötesi" projesi "Leibniz Collaborative Excellence" dalında € 500,000 tutarında destek almaya hak kazandı.

İklim değişikliğinin biyolojik çeşitlilik üzerindeki etkilerini araştırmayı amaçlayan bu proje, genetik/genomik yöntemleri ekolojik niş modelleriyle bir araya getirmeyi hedefliyor. Çalışma, bu yeni yaklaşımı Anadolu ve Kafkaslar'daki yarasa türlerini inceleyerek geliştirmeyi planlıyor.

Projenin yürütücülüğünü "Berlin Doğa Tarihi Müzesi - Leibniz İnstitute for Evolution and Biodiversity Research" yürütecek. İTÜ Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü de uluslararası partner olarak projede yer alacak. Bunun yanı sıra, Almanya'dan Humboldt Üniversitesi ve Potsdam Üniversiteleri de partnerler arasında olacak.

93861-01