5_NASAAvrasya Yer Bilimleri Enstitüsü Katı Yer Bilimleri Anabilim Dalı öğretim üyemiz Prof. Dr. Tolga Görüm’ün, İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Cüneyd Demirel ve Washington Üniversitesi’nden Prof. Dr. Erkan İstanbulluoğlu ile ortak yürütücülüğünde hazırlanan proje, NASA tarafından kabul edildi ve desteklenmeye değer görüldü.

6 Şubat 2023 Kahramanmaraş depremlerinin tetiklediği heyelanlar ve ardışık risklerin daha iyi anlaşılmasını hedefleyen proje kapsamında bir ön değerlendirme veri tabanı ve modelleme analizi geliştirilecek. “Coseismic landslides and cascading hazards of the Feb 6, 2023 Turkiye earthquake: Preliminary database development and modeling analysis” başlıklı projeye NASA desteği 27 Mayıs 2023 – 27 Mayıs 2024 tarihleri arasında sürecek. Projenin bütçesi ise 120 bin dolar.

Türkiye, ABD ve Hollanda’dan proje katılımcıları arasında İstanbul Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, AFAD, Washington Üniversitesi, Maryland Baltimore County Üniversitesi, NASA Goddard Uzay Uçuş Merkezi, Washington Eyaleti Jeoloji Araştırmaları Kurumu, Twente Üniversitesi bulunuyor.


5_NASA_foto